Контактирајте нѐ >>

ВОВЕД.

Развиваме идеи во конкретни решенија за успехот на Вашиот бизнис.

Ви помагаме да стигнете до Вашиот таргет покажувајќи што навистина сте, градејќи карактер со кој луѓето можат да се поистоветат - со уникатен идентитет и конзистенција.

Ви помагаме при градење на Вашиот бренд, визуелно и стратешки.

Го креираме Вашето онлајн присуство со единствени дизајни што одговараат на сите екрани.

Ја водиме вашата креативност за исполнување на целите на Вашите маркетинг кампањи, користејќи докажани алатки.

Креираме заедно, ставајќи ја Вашата перспектива во се’ што правиме ;)

КАКО МОЖЕМЕ ДА ПОМОГНЕМЕ.

КРЕАТИВНИ УСЛУГИ.
БРЕНДИНГ И ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН.

Бренд идентитет. Развој на бренд. Ревизија на постоечки бренд и бренд стратегија. Корпоративно брендирање. Изработка на канцелариски материјали. Инфографици. Брошури. Каталози. Списанија. Принт. Рекламирање. 2Д Анимации. Стратешки консултации.

ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ.
ДИЗАЈН И РАЗВОЈ НА ВЕБ СТРАНИ.

Дизајн на веб страни. Развој на веб страните за различни екрани. Системи за менаџирање на содржина. Сајтови за електронска трговија. Аналитики.

ActiveReception.

ActiveReception е маркетинг апликација што ќе ги зацврсти одностите со Вашите потрошувачи и ќе Ви помогне во привлекување на нови - без разлика на големината на Вашиот бизнис или индустријата. Ако сакате поефикасно да се справите со Вашите онлјан посетители, ActiveReception е вистинската алатка за Вас.

Повеќе

Достапна секаде и многу лесна за користење.

Достапна секаде и многу лесна за користење.

Се користи како услуга и нема потреба од никакви инсталации на компјутер. Единствената работа што треба да ја направите, е да додадете неколку линии код на оние веб страни кои сакате да ги поврзете со апликацијата.

Карактеристики на тргетирање според однесувањето.

Карактеристики на тргетирање според однесувањето.

Посетителите се следени преку кликовите кои ги прават. На тоа нивно однесување, следи и соодветна акција - која може да биде реклама, видео, прашалник, специфична содржина наменета само за нив итн.

Вклучена е аналитика.

Вклучена е аналитика.

Сето ова е зачувано во апликацијата и имате статистика за секоја промотивна кампања - која можете да ја искористите за идни или сегашни цели.

Можности за ре-таргетирање.

Можности за ре-таргетирање.

Апликацијата ја поврзува Вашата реклама / содржина / видео / прашалник со таканаречени “ПРАВИЛА” и “ФИЛТРИ”, па тоа што ќе го покажете на таргет публиката е наменето специфично за нив и тие се среќни, бидејќи имаат персонализирана услуга.
Достапна секаде и многу лесна за користење.

Се користи како услуга и нема потреба од никакви инсталации на компјутер. Единствената работа што треба да ја направите, е да додадете неколку линии код на оние веб страни кои сакате да ги поврзете со апликацијата.

Карактеристики на тргетирање според однесувањето.

Посетителите се следени преку кликовите кои ги прават. На тоа нивно однесување, следи и соодветна акција - која може да биде реклама, видео, прашалник, специфична содржина наменета само за нив итн.

Вклучена е аналитика.

Сето ова е зачувано во апликацијата и имате статистика за секоја промотивна кампања - која можете да ја искористите за идни или сегашни цели.

Можности за ре-таргетирање.

Апликацијата ја поврзува Вашата реклама / содржина / видео / прашалник со таканаречени “ПРАВИЛА” и “ФИЛТРИ”, па тоа што ќе го покажете на таргет публиката е наменето специфично за нив и тие се среќни, бидејќи имаат персонализирана услуга.

КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ.

Име

Е-маил

Порака...

ПОРТФОЛИО.

Leda Vin.

Immobilare.

City Events.

Esrey.

Power Resources Group.

Active Reception.

Ascot.

Balkan Mining Group.

British Business Group Macedonia.

Gecko.

Gravity Mining.

Orthoaligners.

Leda Vin. Immobilare. City Events. Esrey. Power Resources Group. Active Reception. Ascot. Balkan Mining Group. British Business Group Macedonia. Gecko. Gravity Mining. Orthoaligners.

Leda Vin.

Web and Mobile Site Design and Development.

Леда Вин од Виница е компанија основана во 1991 година во Виница. Нивната дејност е трговија на мало и во своето портфолио нудат најразлични производи како тоалетна хартија, бришачи за раце, алуминиумска и PVC фолија, како и диспанзери.

Леда Вин сакаше да го редизајнира посточекиот вебсајт, како би се истакнала нивната професионалност, меѓутоа и да го отслика нивниот бренд што се залага за квалитет на производите кои симболизираат мексот, нежност и убавина. иДевелоп ја земам пеперутката како симбол кој ќе се повторува низа дизајнот на вебсајтот исто така, а сите различни категории на производи ги претстави со различнен градиент на боја која ја отсликува постоечката категорија и се издвојува од останатите.

Immobilare.

Brand Identity. Branding. Web and Mobile Site Design and Development.

ДООЕЛ Ѓемс е Македонска компанија за производство на мебел и уредување на внатрешен простор. Компанијата сакаше да креира нов имиџ и да го модернизира својот Имобиларе бренд. Иако веќе ја имаа портокаловата нијанса како дел од бренд елементите, додадовме и други слични тонови на бои, како и форми, за да ја отсликаме нивната креативност, топлина и енергија.

иДевелоп го редизајнираше и нивниот сајт исто така и го разви нивното онлјан присуство, што ќе ги комплементира модерните дизајни и високиот квалитет на нивните производи. Со својот Имобиларе бренд, Ѓемс оперира на домашниот, како и на странски пазари, поради што имаа потреба од современ бренд имиџ, со цел соодветно да се презентираат и да се истакнат од конкуренцијата.

City Events.

Brand Identity. Branding. Web and Mobile Site Design and Development.

Од Сити Евентс дојдоа кај нас со цел да креираат уникатен бренд во градот, бидејќи организацијата од нивна страна е навистина нешто невообичаено и различно. Нивна специјалност се свадби, меѓутоа организираат и секакви други настани и целат кон едноставност што се истакнува.

Двоумењето беше помеѓу две логоа кои илустрираа целина од прстени од иницијалите на компанијата, бидејќи специјалност им е организација на свадби, меѓутоа тие на крај одбраа да одат со поголема едноставност во идентитетот што ги вклучува само буквите и слоганот. Ја задржаа светлата шеќерна нијанса покрај црно-белите тонови за брендирањето, кои подоцна ги искористивме и за дизајнот на нивното онлајн присуство.

Esrey.

Web and Mobile Site Design and Development.

Есреи е канадска компанија за експлорација и развој. Оваа компанија е фокусирана на развој на потенцијалот на нафтената индустрија во Папуа Њу Гинеа и Бугарија.

иДевелоп ја редизајнираше нивната веб страна, како би била достапна на сите екрани, со освежен и модерен изглед и според веќе постоечкиот бренд идентитет.

PRG.

Brand Identity. Branding. Web and Mobile Site Design and Development. Print. Outdoor. Dashboards. Intranets.

Пауер Ресоурцес Груп е интернационална компанија што се занимава со природни науки и производство на метали. Компанијата открива нови технологии во рафинирањето на метали и ги снабдува брзорастечките индустрии како електронската, автомобилската, 3Д принтање, авионската индустрија итн. Всушност, тие ги снабдуваат едни од најиновативните и најмоќни компании денес, како што е Епл.

иДевелоп имаше за задача да го ребрендира нивниот претходен имиџ, бидејќи беа перцепирани како компанија што се занимава со рударство. Сега им требаше идентитет на компанија која се занимава со висока технологија, иновации и откривање на нови технологии и процеси за рафинирање на критични метали на поефикасен начин.

Клучни зборови кои ги имавме на ум беа атоми, молекули, моќ, јадро, технологија, рафинирање, ресурси… Почнувајќи од електрони што орбитираат околу јадро, завршивме со формација на молекула за нивниот бренд индентитет.

Освен црно белите нијанси и сивите тонови, тиркизната боја е исто така дел од нивниот идентитет, симболизирајќи ги ресурсите на нашата природа. иДевелоп беше одговорен и за дизајнот и развојот на нивната веб страница, како и дизајнот на канцелариските материјали, секакви други принт материјали како етикети, брошури, постери, билборди за кампањите за вработување итн.

Идевелоп исто така беше одговорен и за дизајнот и развојот на системите за производство и интранетите за нивните акционери.

Active Reception.

Application UI Design and Development.

ActiveReception е онлајн маркетинг алатка за проактивно поврзување со посетителите на сајтот на една компанија и нивно преобразување во клинети.

Овој редизајниран интерфејс за корисниците, прикажан преку неколку илустрации од процесот на изработка подолу, е правен со намера да и’ даде еден модерен изглед на постоечката апликација.

Ascot Group Limited.

Web and Mobile Site Design and Development.

Аскот Груп е компанија во рударскиот сектор, што се занимава со експлорација, како и консултантски услуги поврзани со различни основни и ретки метали.

Со веќе постоечки идентитет, иДевелоп требаше да го дизајнира и развие нивниот веб и мобилен сајт, што ќе ги презентира нивните услуги и екпертиза. Нивниот бренд имаше инкорпорирано повеќе бои, кои ги трансфериравме и кај нивниот веб-сајт, така што секој дел си имаше сопствена боја за репрезентација.

Balkan Mining Group .

Web and Mobile Site Design and Development.

Главен фокус на Балкан Мајнинг Груп се цинк, сребро и олово. Компанијата е исто така позната и по огромната грижа за општеството и луѓето во регионот.

иДевелоп беше најмен да го дизајнира и развие нивното онлајн присуство. Ги искористивме пастелните тонови од логото, за да креираме конзистентно онлајн присуство.

British Business Group.

Website Design and Development. Print.

Британската Бизнис Група во Македонија е организација базирана на членство, која што се фокусира на градење врски низ својата мрежа од водечки бизниси, но истовремено и игра активна улога во промовирањето и зацврстувањето на односите и трговијата меѓу Македонија и Обединетото Кралство.

Освен онлајн присуството, иДевелоп работеше и со тимот на групата на маркетингот на повеќето од нивните настани, вклучувајќи го и дизајнот на промотивните принт материјали како покани, постери итн.

Gecko.

Brand Identity Redesign. Business Cards. Web and Mobile Site Design and Development.

Геко е компанија од Словенија, која што нуди геолошки услуги, експлорација и консалтинг.

иДевелоп на некој начин им го освежи бренд идентитетот, околу постоечки концепт. Исто така, им дизајниравме некои од нивните канцелариски материјали, а креиравме и едноставна веб-страна со паралакс ефект, прегледна на сите екрани.

Gravity Mining.

Web and Mobile Site Design and Development.

Оваа англиска компанија произведува различни лабараториски машини и машини за производство, како што се МГС машините.

иДевелоп требаше да го креира нивното онлајн присуство според постоечки идентитет кој вклучуваше форми на круг и пастелни и сиви нијанси.

Ortho Aligners UK.

РЕДИЗАЈН И РАЗВОЈ НА ВЕБСАЈТ. ДИЗАЈН НА ПРОМОТИВНИ БАНЕРИ.

Орто Алајнерс е ексклузивен дистрибутер на ortocaps® Twin Aligner® системот за Обединетото Кралство и Ирска. Нудат невидливи протези за дискретно исправување на забите, како и курсеви за сертификација за заболекари.

Д-р Сонил Калиа сакаше да го освежи дизајнот на веб сајтот и да ги спои неговиот бренд со тој на ortocaps®. Тој исто така сакаше и да креира онлајн регистрација за сите оние што скаат да ги следат неговите курсеви. Бидејќи и двата бренда користат варијации од зелената палета на бои, ние ги споивме двата краја и креиравме градиент што ги проврзува. Со тој детал креиравме различен и модерен дизајн со едноставна навигација што е интуитивна за корисникот од пребарувањето до самата регистрација.

ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ.

We are committed to respecting your privacy and protecting your personal data at iDevelop. This policy explains how we collect and use personal data that we obtain through our website, email, in person or from other third-party sources.

All information is used in accordance with the Data Protection Act 1998 and the General Data Protection Regulation (GDPR 2018). This means that it will not be disclosed, sold, rented or lended to any third parties outside iDevelop.

Information We Collect from You

You may provide us with personal data when you contact us via our website Contact Form, when we meet in person, or when we are in contact by phone, email or otherwise. Personal data you provide may include:

 • Your Name
 • Your E-mail Address

In general, visiting our website (idevelop.com.mk) is considered anonymous. iDevelop’s website does not personally identify their visitors.

Protection of Personal Information

None of the personal data we collect from you is stored within iDevelop. The only way these data is used, is to contact you back. You will be contacted via the contact details you have intentionally given or left via our website contact from.

Your personal information is only available to authorised employees for purposes of contacting you, subject to your preferences.

We have implemented reasonable administrative, technical, and physical security controls to protect against the loss, misuse, or alteration of your data.

However, we cannot guarantee the security of information transmitted over the Internet or that unauthorised persons will not obtain access to personal data. In the event of a data breach, iDevelop will notify you and any applicable regulator of a breach where required to do so.

If you have any questions about our privacy policy or your information, please contact us:

КАРИЕРИ.

Oracle APEX Developer

We are looking for an Oracle APEX developer to join our team for an exciting new project.

This role is based in our Skopje office.

Повеќе

Ionic
Developer

We are looking for a mobile developer to join our team for an exciting new project.

Повеќе

Oracle APEX Developer.

We are looking for an Oracle APEX developer to join our team for an exciting new project.

This role is based in our Skopje office.

Key Responsibilities:

 • Translating the user requirements into outstanding code
 • Effective Communication with the team
 • Working efficiently to meet deadlines and production targets
 • Remaining at the forefront of technology and applying best practice development techniques to a project
 • Working agile with the wider team and attend planning sessions, scrum meetings etc.

Key Skils:

 • Very good English communication skills
 • 3+ years development using Oracle APEX
 • Experience in APEX 5.1/18.1
 • Experience in SQL, PLSQL with Oracle 12c
 • Knowledge of JavaScript and jQuery
 • Excellent working experience in using JSON objects and REST JSON APIs to integrate with other platforms
 • Experience with automated unit testing - utPLSQL
 • Experience of securing APEX applications, implementation of secure access control and data protection as well as prevention of Cross-Site Scripting and SQL Injection

Ionic Developer.

We are looking for a mobile developer to join our team for an exciting new project.

This role is based in our Skopje office.

Key Responsibilities:

 • Translating the user requirements into outstanding code
 • Effective Communication with the team
 • Working efficiently to meet deadlines and production targets
 • Remaining at the forefront of technology and applying best practice development techniques to a project
 • Working agile with the wider team and attend planning sessions, scrum meetings etc.

Key Skils:

 • Very good English communication skills
 • 2+ years mobile app development/ front end experience
 • Knowledge of both vanilla JavaScript, including ES6, and jQuery
 • Experience developing hybrid mobile apps using Ionic 3 Framework
 • Excellent working experience in using REST JSON API to integrate mobile app
 • Experience in identifying and troubleshooting app-level issues on mobile platforms
 • Understanding of Apple's and Android's design principles and interface guidelines
 • Experience with automated unit testing
COPYRIGHT iDEVELOP 2020 | en